wtorek, 8 lipca 2014

SAŁATKA Z GROSZKIEM CUKROWYM I KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ

 I tym razem sałatka z tego co znalazłam w lodówce. Ale także z groszkiem cukrowym, z którym w tym roku eksperymentuję, gdyż wcześniej nie gościł w mojej, ani w rodzicielskiej kuchni.
Sałatka jest chrupiąca, delikatna i bardzo orzeźwiająca.


1/2 opak. groszku cukrowego
1/2 małej główki kapusty pekińskiej
1 mała puszka kukurydzy
1/2 czerwonej papryki
1 filiżanka kiełków rzodkiewki
2-3 łyżki majonezu
4 łyżki jogurty greckiego
sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Wszystkie warzywa opłukać i pokroić. Wymieszać razem. Dodać kiełki rzeżuchy i sos przygotowany z majonezu, jogurtu, doprawionego solą i pieprzem.
Można oczywiście zamiast sosu majonezowego przygotować sos winegret.

Brak komentarzy: