Robiłam dynię z kasztanami. Ale kasztanami nie można cieszyć się długo. W Szwecji można dostać całe kasztany w puszce. Niestety w Polsce nie widziałam. Ale dynia jest, więc wymyśliłam, że cudownie będzie smakowała w połączeniu z marchewką, jako warzywko do obiadu. Nie myliłam się. To jet pyszne i zdrowe.
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 filiżanki oleju z oliwek
Sposób przygotowania:
Zdjąć nasiona, ale pozostawić na skórki i pokroić na bardzo dużych kostek. Shell będzie łatwiejsze do usunięcia po jego gotowane, lub może być również w lewo, ponieważ staje się miękkie jak z dyni (ale lubię go).
Pary lub gotować dynię aż gotowane. Jako wariant, jeśli parze marchewki w ramach menu, można ponownie wykorzystać tę samą wodę do wrzenia dyni na dodatkowy nutką słodyczy.
Posiekać cebulę i czosnek, a następnie podsmażyć je na oleju, aż gotowane, ale nie karmelizowane. Top Dynia z cebuli, czosnku i niektórych oliwek (choć nie muszą z niego korzystać wszyscy, wystarczy skropić każdą kostkę dyni.).
Można podawać na ciepło lub schłodzone.
Zdjąć nasiona, ale pozostawić na skórki i pokroić na bardzo dużych kostek. Shell będzie łatwiejsze do usunięcia po jego gotowane, lub może być również w lewo, ponieważ staje się miękkie jak z dyni (ale lubię go).
Pary lub gotować dynię aż gotowane. Jako wariant, jeśli parze marchewki w ramach menu, można ponownie wykorzystać tę samą wodę do wrzenia dyni na dodatkowy nutką słodyczy.
Posiekać cebulę i czosnek, a następnie podsmażyć je na oleju, aż gotowane, ale nie karmelizowane. Top Dynia z cebuli, czosnku i niektórych oliwek (choć nie muszą z niego korzystać wszyscy, wystarczy skropić każdą kostkę dyni.).
Można podawać na ciepło lub schłodzone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz