Gotuję z przyjemnością. Bez przymusu. I przede wszystkim, to co lubię. Traktuję gotowanie jak ekscytującą przygodę, a przepisy jak natchnienie.
niedziela, 10 listopada 2013
KLASYKA BURAKI Z JABŁKAMI
Połączenie jabłek z burakiem to już klasyka. Smakują jako surówka i pasują w formie soku. I jak nie mam śliwek albo malin, ta opcja też do mnie przemawia.
1- 2 średnie buraki
1/2 cytryny
1 szkl naturalnego soku z jabłek ( ew. nektar jabłkowy z kartonu)
Sposób przygotowania:
Buraki dobrze umyć, następnie ugotować w wodzie, aż będą miękkie. Przestudzone buraki obieramy i kroimy w kostkę. Z cytryny wyciskamy sok. Buraki, sok z cytryny i sok z jabłek przekładamy do blendera i rozdrabniamy na gładki mus. Dobrze schładzamy w lodówce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz