niedziela, 1 czerwca 2014

MUS Z AWOKADO, BANANA I TRUSKAWEK


No tak jak już ktoś polubił smak awokado w koktajlach i napojach to już nie opędzi się od niego. Dziś więc do truskawek w melakserze dołączyło awokado. A że miałam również banana to i on dołączył. Powstał pyszny, gęsty mus, który zstąpił mi zwykłe śniadanie. Mniam uwielbiam tak sobie zdrowo dogadzać i do tego na wadze nie widać tego rozpieszczania kulinarnego.

1/2 kg truskawek
1 dojrzałe awokado
1-2 banany

250 ml jogurtu naturalnego lub mleka koziego

Sposób przygotowania:

Truskawki umyć i odszypułkowywać. Awokado umyć, przekroić, usunąć pestkę i wydrążyć miąższ. Banany obrać ze skórki.
Wszystkie składniki umieścić w melakserze i zmiksować na gładki mus.

Można w wersji mlecznej dodać szklankę jogurtu lub mleka koziego.

Brak komentarzy: