Gotuję z przyjemnością. Bez przymusu. I przede wszystkim, to co lubię. Traktuję gotowanie jak ekscytującą przygodę, a przepisy jak natchnienie.
niedziela, 1 czerwca 2014
MUS Z AWOKADO, BANANA I TRUSKAWEK
No tak jak już ktoś polubił smak awokado w koktajlach i napojach to już nie opędzi się od niego. Dziś więc do truskawek w melakserze dołączyło awokado. A że miałam również banana to i on dołączył. Powstał pyszny, gęsty mus, który zstąpił mi zwykłe śniadanie. Mniam uwielbiam tak sobie zdrowo dogadzać i do tego na wadze nie widać tego rozpieszczania kulinarnego.
1/2 kg truskawek
1 dojrzałe awokado
1-2 banany
250 ml jogurtu naturalnego lub mleka koziego
Sposób przygotowania:
Truskawki umyć i odszypułkowywać. Awokado umyć, przekroić, usunąć pestkę i wydrążyć miąższ. Banany obrać ze skórki.
Wszystkie składniki umieścić w melakserze i zmiksować na gładki mus.
Można w wersji mlecznej dodać szklankę jogurtu lub mleka koziego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz