czwartek, 21 listopada 2013

SURÓWKA Z SELERA


Ta surówka z selera naciowego jest rajska. Mogę jeść ją bez dodatków. Połączenia orzeźwiającego selera ze słodką nuta rodzynek, jabłka albo ananasa jest cudowne.

1 seler naciowy
1 szkl rodzynek
1 jogurt naturalny
2 - 3 łyżki majonezu
sól, pieprz

Uwaga! zamiast rodzynek można użyć jabłka albo ananas z puszki. Każda wersja jest świetna.

Sposób przygotowania:

Seler porozdzielać i dokładnie umyć. Pokroić w drobne plasterki. Dodać rodzynki. Doprawić solą i pieprzem. Do jogurtu dodać majonez i dokładnie wymieszać. Sos dodać do surówki i wymieszać. Surówkę przed podaniem schłodzić w lodówce.
Surówka świetnie pasuje do białych mięs. Albo po prostu na śniadanie jako dodatek do kanapek.



Brak komentarzy: