Ostatnio oszalałam na punkcie smoothi, czyli po prostu soków z owoców i warzyw i ich mieszanki. Jest to wspaniały sposób na dostarczenie sobie wszystkich witamin i mikroelementów. A do tego świetnie zastępuje śniadanie, na które nigdy nie mam czasu, ani ochoty skoro świt. A sokiem zarówno się najadam jak i orzeźwiam.
Uwielbiam awokado i szpinak. W napojach z awokado zakochałam się od czasu wakacji w Maroko.
Szpinak pokochałam jeszcze dawniej. Nigdy jednak do tej pory nie praktykowałam ze szpinakiem w formie soku. I szkoda. Ten napój jest boski i do tego, to bomba witaminowa dla anemików. Polecam. Warto spróbować.
Szpinak zawiera wit. ( B, K a także cholinę, inozytol, kwas foliowy i beta- karoten, żelazo, jod, wapń, fosfor, potas i siarkę. Warzyw to poprawia wzrok, wzmacnia naczynia krwionośne, wspomaga funkcjonowanie wątroby i nerek. Wskazana dla osób z niedoborami żelaza. Szpinak zmniejsza zmęczenie, poprawia przemianę materii. Jest idealny dla osób na diecie, ponieważ ma bardzo mało kalorii.Szpinak pokochałam jeszcze dawniej. Nigdy jednak do tej pory nie praktykowałam ze szpinakiem w formie soku. I szkoda. Ten napój jest boski i do tego, to bomba witaminowa dla anemików. Polecam. Warto spróbować.
1 awokado
1 banan
6 garście świeżego szpinaku
1/2 cytryny
250 ml soku jabłkowego
1 łyżeczka miodu
1/2 cytryny
250 ml soku jabłkowego
1 łyżeczka miodu
imbir
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania:
Awokado i banan obrać i pokroić na drobniejsze kawałki. Szpinak opłukać i drobniej pokroić. Szpinak, awokado i banan włożyć do blendera, dolać sok jabłkowy, miód, imbir i sok z cytryny. Wszystko razem rozdrobnić na gładki mus.
Uwagi! Polecam również bez banana, albo dodatkowo z jogurtem naturalnym lub kozim mlekiem.
Uwagi! Polecam również bez banana, albo dodatkowo z jogurtem naturalnym lub kozim mlekiem.
Poniżej w wersji koktajlowej dodatkowo z jogurtem naturalnym ( świetnie tez pasuje kozie mleko)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz