Gotuję z przyjemnością. Bez przymusu. I przede wszystkim, to co lubię. Traktuję gotowanie jak ekscytującą przygodę, a przepisy jak natchnienie.
poniedziałek, 18 listopada 2013
FENKUŁY / KOPER WŁOSKI DUSZONY NA MAŚLE
Fenkuły duszone na maśle to najbardziej klasyczny sposób serwowania tego warzywa przez włochów. Prosty, smaczny i szybki. Fenkuły są pysznym dodatkiem do obiadu lub kolacji.
4 - 6 szt fenkułów
1/3 kostki masła
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Bulwy kopru włoskiego dokładnie umyć i oczyścić. Czyste bulwy kroimy na połowę, a następnie w plasterki 5 mm. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy koper. Dusimy przez kilka minut, aż koper zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
2 komentarze:
Szybkie danie. Bardzo smaczny dodatek nie tylko do obiadu.
Dla mnie jest rewelacyjny dodatek do II dania lub do kolacji. Polecam.
Prześlij komentarz