WERSJA Z KIWI |
To pyszny sok, który jest bombą witamin ( wit. C, E, A, B, K), kwasu foliowego i potasu, żelaza, magnezu. To wulkanem antyutleniaczy, które zapobiegają chorobą nowotworowym, chorobą serca, mózgu. Chorobom, w których następuje śmierć lub zwyrodnienie komórek. Enzymy proteinowe zaś pomagają w trawieniu białka, dzięki czemu dłużej zachowujemy młodość. A dzięki błonnikowi będziemy nie tylko zdrowi, ale i szczupli.
1 szklanka papai
3 drylowane śliwki
1 owoc kiwi albo 1/2 szklanki winogron
1/2 szklanki wody
Sposób przygotowania:
Papaje obrać i pokroić w kostkę. Śliwki umyć i usunąć pestkę. Kiwi umyć,obrać ze skórki i pokroić. Wszystko razem rozdrobnić blenderem. Dodać pół szklanki wody.
Można leciutko przyprawić imbirem albo chili, jak ktoś lubi troszkę pikanterii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz