Nic skomplikowanego, nic wykwintnego. Ale tak często bywa, że proste smaki, przenoszą nas w świat smakowego relaksu. Zwłaszcza smak suszonych na słońcu pomidorów. Pyszności.
300 gr. chorizo
1 papryczka chili
3 ząbki czosnku
2 cebule
4 suszone pomidory
3 łyżki przecieru pomidorowego
sól, pieprz, oregano, tymianek, bazylia
1 łyżeczka cukru
oliwa z oliwek
400 gr. spaghetti
50 gr. parmezanu
2 łyżki siekanej bazylii
Sposób przygotowania:
Chorizo kroimy na plasterki. Czosnek i cebulę obrać. Cebulę drobno posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę.
Na rozgrzaną oliwę wsypujemy przyprawy, następnie cebulkę i czosnek. Podsmażamy i po chwili dodajemy posiekaną papryczkę chilli, a następnie pokrojone w paski suszone pomidory i przecier. Chwilę gotujemy wszystko razem.
Na osobnej patelni podsmażamy chorizo. Spaghetti gotować wg. przepisu podanego na opakowaniu, odcedzić i osączyć. Dodać sos i dokładnie wymieszać. Posypać startym parmezanem i siekaną bazylią
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz