1/2 czerwonej papryki
250 g pieczarek
3-4 jajek
1 puszka kukurydzy konserwowej
250 g pieczarek
3-4 jajek
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 łyżka musztardy
1 mały jogurt naturalny
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Pieczarki dokładnie umyć, pokroić w półplasterki, a następnie blanszować w osolonej wodzie. Paprykę oczyścić i grillować na patelni grillowej lub grillu. Paprykę pozostawić do przestygnięcia.
Por opłukać i cienko pokroić. Zagotować wodę z cukrem i blanszować w niej por.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem. Dodać musztardę oraz jogurt wymieszany z majonezem. Sałatkę doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na wierzchu posypać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz